Близнюк: Квартплата за останні п'ять років ніколи не відшкодовувала собівартість послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк: Квартплата за останні п'ять років ніколи не відшкодовувала собівартість послуг

Казна та Політика
2285
Протягом останніх п'яти років середній тариф на послуги з утримання будинків та прибирання прибудинкової території жодного разу не відшкодовував середню собівартість цих робіт. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час засідання Кабінету міністрів України в середу, 25 січня, передає прес-служба Мінрегіону.
"Доручення уряду щодо ретельного аналізу ситуації щодо формування квартплати спонукає також звернути увагу на те, що в жодному регіоні країни протягом останніх п'яти років середній тариф на послуги з утримання будинків та прибирання прибудинкової території жодного разу не відшкодовував середню собівартість цих робіт. Середня собівартість і зараз досягає 1,48, тоді як середній тариф - 1,38 (без ПДВ). Власне, це одна з причин як хронічної збитковості житлово-комунальних підприємств, так і надзвичайно низького рівня послуг, який не задовольняє наших громадян. Зазначу, що неякісні роботи з обслуговування будинку - це в підсумку зниження його експлуатаційних властивостей, скорочення нормативного терміну його безаварійної служби", - сказав Близнюк.
Відзначимо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив сьогодні, що необґрунтоване підвищення тарифів на ЖКП в регіонах скасовано.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас