Азаров: Україна переходить до політики енергонезалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна переходить до політики енергонезалежності

Енергетика
703
Україна продовжує газові переговори з Російською Федерацією, але реально переходить до політики енергонезалежності і робить акцент на розвитку альтернативних джерел забезпечення газом.
Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
За його словами, "Україна реально переходить до політики енергетичної незалежності та енергетичної ефективності. Переговори з російськими партнерами щодо скасування кабальної угоди несправедливої ціни, ми, звичайно, продовжуємо, але акцент відтепер зроблений на власні сили, на вітчизняні ресурси, на новітні технології".
Як повідомляє УНІАН, прем'єр також підкреслив, що політика України в газовій сфері полягає у скороченні споживання дорогого російського газу. "Україна буде все менше споживати дорогого імпортного газу і повинна більше видобувати власного, збільшити частку власного вугілля в енергетичному балансі, знизити енергоємність у виробництві та ЖКГ до європейського рівня. Це завдання не на один рік. Воно вимагає величезних ресурсів і складних та зважених управлінських рішень, але це безальтернативна реальність", - сказав Азаров.
Нагадаємо, Україна вже майже півтора року добивається зниження ціни на російський газ, називаючи чинні контракти від 2009 року "кабальними". Росія в обмін на зниження ціни хоче отримати доступ до управління українською газотранспортною системою. Київ і Москва не відкидають можливість, що в результаті переговорів може бути створений консорціум з управління українською ГТС, однак формат такого консорціуму поки не визначений. Україна наполягає, щоб у консорціум увійшла європейська сторона.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас