Глава МВС Ірану: Нові санкції ЄС проти Тегерана призведуть до негативних наслідків для Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВС Ірану: Нові санкції ЄС проти Тегерана призведуть до негативних наслідків для Заходу

Енергетика
230
Санкції Євросоюзу проти іранської нафти будуть мати негативні наслідки не для Тегерана, а для західних економік, вважає глава МВС Ірану Мостафа Мохаммад Наджар.
"З цими ініціативами вони створюють додаткові труднощі для західної економіки", - сказав іранський міністр журналістам у Москві у вівторок, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу" після переговорів з главою ФСКН Віктором Івановим.
"Санкції підвищують ціну на нафту", - пояснив міністр.
"Те, що є ініціативою Америки і західних країн, це несвоєчасно для їхніх інтересів. Це шкода їхнім інтересам. Ми бачимо, що на заході вже економічна криза, зниження курсу євро та інші економічні труднощі", - зазначив він.
"Ми не надаємо значення цьому питанню. Вони (західні країни) розкручують цю пропаганду. Наша країна на це не звертає уваги. Вони ведуть санкції проти нас понад 30 років, тож ми з цією літературою знайомі", - сказав глава МВС Ірану.
За його словами, "такі ходи з боку західних країн є застарілими". "Попередні санкції проти Ірану допомогли нам винайти те, що нам потрібно, і те, що ми раніше завозили", - заявив міністр.
"Почуття натиску в країні через ці санкцій у нас немає", - підкреслив він.
Напередодні ЄС ввів санкції проти іранської нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас