Експерт: До березня Україні доведеться платити за російський газ за старою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: До березня Україні доведеться платити за російський газ за старою ціною

Енергетика
677
Якщо зниження ціни на російський газ дійсно відбудеться в березні, то в січні-лютому Україні доведеться дотримуватися поточного контракту. Таку думку в коментарі висловив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.
За словами експерта, Україна буде змушена розраховуватися за поставки російського газу в січні і, можливо, лютому (якщо новий газовий контракт не буде підписаний до 28 березня), виходячи з умов поточного контракту з Росією, який передбачає ціну на 1 квартал в розмірі $416/тис. м3.
"За такої рекордно високої ціни на газ, Нафтогаз, очевидно, спробує відібрати максимально можливий обсяг газу з підземних сховищ, щоб скоротити імпорт. Однак обсяг газу в сховищах вже істотно зменшився на кінець 2011 р. (17 млрд. м3, в порівнянні з 22,4 млрд. м3 на кінець 2010 р.), у зв'язку з чим Нафтогазу, за нашими оцінками, все ж таки доведеться імпортувати як мінімум 7 млрд. м3 російського газу на суму $3 млрд. протягом року", - зазначив експерт.
Нагадаємо, днями "Экономические Известия" з посиланням на анонімне джерело в НАК Нафтогаз України повідомили, що Росія і Україна вже практично узгодили умови нової газової угоди, проте її підписання очікується після президентських виборів у Росії, запланованих на 4 березня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас