ЦБ Індії: Зростання національної економіки опинилось під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Індії: Зростання національної економіки опинилось під загрозою

Казна та Політика
254
Зростання економіки Індії сповільнюється сильніше, ніж очікувалося, що вказує на зростаючі ризики для однієї з найбільших економік світу.
Таку думку висловив у своєму звіті Центробанк країни, оцінюючи стан індійської економіки. За прогнозами регулятора, фінансовий рік, який закінчується 31 березня 2012 року, принесе зростання ВВП усього на 7%. Для порівняння, ще в жовтні Міжнародний валютний фонд (МВФ) і низка інших організацій прогнозували зростання ВВП Індії на 0,6 відсоткового пункту вище - в розмірі 7,6%.
Негативно на стані економіки позначається надмірне зростання споживчих цін, а також нестійкий курс національної валюти, який підриває інтереси індійських експортерів. В даний час інфляція в країні становить 7,47%, що є абсолютним рекордом серед всіх країн БРІКС. Незважаючи на те, що в Індії ціни демонструють певне уповільнення, вони все-таки вищі від рівня інфляції в Бразилії на рівні 6,5%, Росії - 6,1% та Китаю - 4,1%.
"Уповільнення економіки стає все більш очевидним, а вище зростання споживчих цін, тиск з боку національної валюти, а також складні політичні умови провокують ще сильніше зниження економічного зростання", - йдеться в опублікованій доповіді Резервного банку Індії.
Проте експерти не виключають, що зростання цін може виявитися більш сильним, ніж тепер. За підсумками фінансового року інфляція в Індії ризикує скласти 8,8%, що ще більше підірве зростання національної економіки.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас