Влада знайшла методи, як боротися з нелегальними перевізниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада знайшла методи, як боротися з нелегальними перевізниками

Казна та Політика
1368
Ситуація з нелегальними перевізниками в Україні набула катастрофічного характеру і потребує вирішення на державному рівні.
Про це під час останнього засідання робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку заявив її голова, керівник Всеукраїнської асоціації автоперевізників Ігор Шкіря.
За його словами, від діяльності нелегальних перевізників державний бюджет щорічно недоотримує до 10 млрд. грн.
"Економічні втрати - це одне. Головна проблема - майже повне недотримання вимог безпеки перевезень, про що свідчить зростання ДТП з участю "нелегалів", - зазначив Шкіря.
Ігор Шкіря підкреслив, що Всеукраїнською асоціацією автомобільних перевізників (ВААП) підтримується ініціатива посилення санкцій стосовно "нелегалів".
"Насамперед, необхідно істотно збільшити розмір штрафних санкцій, у разі багаторазових порушень - аж до вилучення автотранспорту. А при нинішніх мінімальних штрафах і відповідальність водіїв буде мінімальною", - уточнив керівник робочої групи.
В рамках реалізації наміченого плану поступово будуть впроваджуватися обов'язкові вимоги щодо видачі ліцензій на надання послуг з перевезення пасажирів з урахуванням мінімальної кількості транспортних засобів суб'єкта господарювання. Зокрема, з 2016 року ліцензію отримає перевізник, який в своєму розпорядженні має парк мінімум з 10 транспортних засобів, з 2018 року - з 15, а з 2020 року - 20 автобусів. При такій системі дрібні автоперевізники змушені будуть об'єднуватися в більші підприємства, які дозволять їм проводити належне технічне супроводження парку, закуповувати нову техніку.
Раніше повідомлялося, що деякі столичні перевізники надають послуги з перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів або здійснюють відправку зі стихійних зупинок.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас