Банки Франції за місяць взяли в ЄЦБ 45 млрд євро довгих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Франції за місяць взяли в ЄЦБ 45 млрд євро довгих кредитів

Казна та Політика
222
Французькі фінансові корпорації з середини грудня 2011-го до середини січня цього року значно збільшили запозичення в Європейського центробанку (ЄЦБ).
Як свідчить сьогоднішній звіт Банку Франції, 13 грудня обсяг довгострокових запозичень оцінювався в 63,4 млрд євро. Тепер же - станом на 17 січня - показник становить вже 107 млрд євро. Таким чином, банки П'ятої Республіки розширили обсяг запозичень на 43,6 млрд євро всього за місяць.
Дані кошти потрібні фінансовим корпораціям для забезпечення своєї щоденної операційної діяльності. На думку аналітиків, дешеві кредитні лінії, які відкриває ЄЦБ для підтримки необхідного рівня ліквідності на ринку, дозволять провідним банкам країни, в числі яких BNP Paribas, Societe Generale і Credit Agricole, функціонувати в нормальному режимі протягом всього 2012 року. За оцінками німецької групи Deutsche Bank, цій трійці в 2012 році необхідні позики якраз на суму близько 45 млрд євро.
Тим часом не виключено, що надалі обсяг довгострокових запозичень буде тільки зростати. 21 грудня 2011 року ЄЦБ наповнив ринок ліквідністю у формі довгострокових кредитів на суму 489 млрд євро для запобігання кризі ліквідності на міжбанку. У результаті банки стали активно нарощувати запаси капіталу. Лідером за позиками поки залишаються банки Італії, які взяли кредити на 160 млрд євро. Також на високому значенні тримається показник у іспанських банків - він, за різними оцінками, коливається від 50 млрд до 100 млрд євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас