Чехія вирішила зменшити свій внесок на боротьбу з борговою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія вирішила зменшити свій внесок на боротьбу з борговою кризою

Казна та Політика
178
Чехія має намір скоротити свій додатковий внесок до МВФ, призначений для боротьби з борговою кризою. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив прем'єр-міністр країни Петро Нечас.
Наприкінці минулого року 17 країн Євросоюзу домовилися, що спільними зусиллями поповнять кредитні ресурси МВФ на 150 мільярдів євро (близько 192 мільярдів доларів), з яких Чехія має внести 3,5 мільярда євро.
Глава кабінету міністрів поскаржився на те, що внесок Чехії в 2,2 рази більший, ніж повинна внести Польща. За його словами, перерахування суми в розмірі 3,5 мільярда доларів "практично виключено", внесок повинен бути набагато меншим. Остаточне рішення з цього питання буде прийнято після наради кабінету міністрів 25 січня.
Міжнародний валютний фонд 18 січня звернувся з пропозицією до держав збільшити свої кредитні ресурси на 500 мільярдів доларів у рамках боротьби з борговою кризою. При цьому валютний фонд врахував обіцяні країнами ЄС 192 мільярда, вважаючи, що необхідно знайти тільки трохи більше 300 мільярдів доларів.
МВФ розраховує, в першу чергу, на допомогу розвинених держав, проте деякі з них, зокрема США і Великобританія, не підтримали ідею фонду. При цьому Європі пропонують сподіватися, в першу чергу, на власні кредитні ресурси. Такої ж позиції дотримуються чиновники в Токіо та Москві, проте не відмовляються допомогти. Японія 19 січня підтвердила свій намір зробити додатковий внесок до МВФ, якщо буде потрібно. Росія, як повідомлялося раніше, також готова надати кошти в обсязі близько 10-20 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас