Хорошковський: Головними завданнями Мінфіну стануть збалансування бюджету і реалізація реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Головними завданнями Мінфіну стануть збалансування бюджету і реалізація реформ в Україні

Казна та Політика
215
Головними завданнями оновленого керівництва Міністерства фінансів України стануть збалансування бюджету, організація ресурсів для реалізації реформ в Україні, а також позбавлення від корупції. Про це заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський в ефірі одного з телеканалів.
"Завдань переді мною декілька, їх можна розділити на кілька блоків. Перший блок - збалансування бюджету, блок другий - реформи, наявність ресурсів для їх реалізації. Міністерство фінансів має виступити як двигун реформ. Блок третій - позбавлення від корупції. Це три завдання, які поставив Президент", - заявив Хорошковський.
Він зазначив, що тільки податкова і митна служби можуть додатково збільшити надходження до держбюджету-2012 більш ніж на 20 млрд грн.
Також, коментуючи майбутні переговори з МВФ, міністр заявив: "Є завдання - відновити програму роботи (з МВФ), отримати кредит, якщо це можливо в рамках тієї програми, яка підписана заздалегідь, - це близько 10 млрд дол... Я можу підтвердити слова Миколи Яновича (Азарова), який говорить про те, що нам власних ресурсів вистачить. Потрібно чітко розуміти: ми беремо кредит, тому що нам потрібно весь час перебувати на ринку запозичень".
Він також підкреслив, що Україна знаходиться набагато нижче межі кредитного боргу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас