Через нафтові санкції ЄС Сирія втратила 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через нафтові санкції ЄС Сирія втратила 2 млрд дол.

Енергетика
132
Сирія втратила два мільярди доларів через відмову країн Євросоюзу закуповувати її нафту.
Про це, як передало сьогодні, 20 січня, інформаційне агентство САНА, заявив у Дамаску міністр нафти і мінеральних ресурсів Суф'ян Аллау, оцінюючи збитки, яких зазнав нафтогазовий сектор в результаті "несправедливих і незаконних" санкцій, введених Заходом, передає ИТАР-ТАСС .
Він зазначив, що європейські компанії припинили також здійснення спільних проектів з розвідки, видобутку та переробки нафти і газу. Європейці закуповували велику частину з нафти-сирцю, що добувається в країні - 130 тис барелів на добу.
Крім того, за словами міністра, великої шкоди завдали промисловим об'єктам диверсії, які здійснювали протягом останніх місяців групи терористів. У районі Хомса і Дейр-ез-Зора були виведені з ладу кілька нафто- і газопроводів, а також залізничні гілки, по яких перевозилися цистерни з пальним. У результаті вилазок терористів загинули 21 співробітник і інженер, 24 отримали поранення. Завдано шкоди 43 підприємства, офісним будівлям і господарським спорудам.
Раніше про втрати енергетичного сектора в результаті розгорнутої противниками режиму "диверсійної війни" повідомив міністр електроенергетики Імад Мухаммед Діб Хаміс. За його даними, збитки енергетиків перевищили 600 млн доларів.
Як передає САНА, президент Башар Асад на зустрічі з делегацією арабської громадськості висловив упевненість, що республіка зможе подолати нинішню кризу і вийде з неї ще більш зміцнілою.
"Сирійський народ усвідомлює масштаби змови і відповість на неї згуртуванням і єдністю", - вказав Асад. Він наголосив на важливості підтримки стійкості і протидії Сирії з боку національно-патріотичних сил в арабському світі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас