Делегація України 24 січня вирушить до Вашингтона на переговори з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація України 24 січня вирушить до Вашингтона на переговори з МВФ

Кредит&Депозит
233
Українська делегації 24 січня вирушить до Вашингтона для зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі зі спеціальним посланцем Державного секретаря США з енергетичних питань в Євразії Річардом Морнінгстаром.
"Ми направляємо 24 числа до Вашингтона нашу делегацію для зустрічі з МВФ. Ми хочемо провести черговий раунд переговорів і сподіваємося на взаєморозуміння з керівництвом Фонду", - цитує слова глави уряду його прес-служба.
Азаров висловив сподівання, що американська сторона сприятиме Україні у врегулюванні проблемних питань на переговорах з МВФ.
Як повідомлялося, після президентських виборів, що відбулися на початку 2010 року, і зміни уряду в Україні було вирішено припинити програму stand-by 2008 року, за якою країна отримала $11 млрд. Наприкінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand-by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010-го МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі SDR1 млрд.
Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.
Та місія Фонду, що працювала в березні в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ приймати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення. Якщо закон про пенсійну реформу був прийнятий, то в питанні газових тарифів український уряд зайняв жорстку позицію про неможливість їх підвищення.
Місія МВФ 4 листопада 2011 р. поширила заяву за підсумками роботи в Києві з 25 жовтня по 3 листопада, згідно з якою вона взяла паузу для додаткового відпрацювання технічних питань. Крім того, віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко і міністр фінансів Федір Ярошенко на початку листопада провели у Вашингтоні переговори з МВФ, підсумки яких не розголошувалися. Прем'єр Микола Азаров 4 листопада заявив, що чергова корекція програми співпраці з МВФ запланована після закінчення "газових" переговорів з Росією, що очікувалися в листопаді 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас