Лягти, суд іде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лягти, суд іде

Кримінал
818
Вчорашнє слухання кримінальної справи стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Печерським районним судом Києва почалося з подачі клопотання адвоката обвинуваченого Ігоря Фоміна про перенесення засідання через погане самопочуття його підзахисного. "Я прошу суд перенести сьогоднішній розгляд справи у зв'язку зі станом здоров'я Юрія Віталійовича, - заявив головуючому на засіданні судді Сергію Вовку Фомін.- Я з ним спілкувався, йому вранці викликали швидку... Ми вважаємо неможливим продовжувати засідання в такій ситуації".
Уважно вислухавши адвоката, суддя сказав, що перед тим як поставити це питання на обговорення з іншими учасниками процесу, необхідно "оголосити технічну перерву для виклику швидкої допомоги".
- Щоб оцінити стан здоров'я Юрія Віталійовича, - пояснив він.
- Так була вже швидка, щойно виїхала, мені укол зробили, - спробував переконати Вовка підсудний, проте колегія суддів залишила його слова без уваги, в повному складі покинув зал.
Прибуття карети швидкої медичної допомоги в суді чекали близько години - в підсумку замість однієї бригади в суді з'явилися дві. Пробувши в залі судових засідань близько півгодини, медики мовчки покинули будівлю, а в зал допустили раніше видалених з нього представників ЗМІ.
Юрій Луценко відразу ж зажадав перенесення засідання на наступний день, пославшись на погане самопочуття. "Я не хочу ухилитися або закосити, я зацікавлений, щоб суд чув свідків, - заявив обвинувачений колегії суддів.- Але якщо сьогодні ми будемо слухати справу, значить, завтра я не вийду з камери. Винесуть (з камери) завтра - значить, в понеділок загнусь". Однак Сергій Вовк і цього разу не прислухався до аргументів екс-міністра і постановив продовжити засідання, оскільки йому "лікарі в усній формі повідомили, що Юрій Луценко може брати участь у судовому засіданні".
- Це скотство. Те, що тут відбувається, - саме натуральне скотство! - Викрикнула дружина Юрія Луценка Ірина і в сльозах вийшла з залу. Пізніше вона повідомила, що у її чоловіка лікарі діагностували "загострення хронічного панкреатиту, збільшення більше норми на 15% підшлункової залози і збільшення печінки".
Далі засідання суду проходило в нервовій та напруженій обстановці. До обідньої перерви суд встиг допитати двох свідків звинувачення - колишнього заступника начальника департаменту розвідувально-пошукової діяльності МВС Сергія Жеребчук і екс-заступника міністра внутрішніх справ Володимира Маєвського, які, як і більшість допитаних раніше свідків, заявили про невинність екс-міністра.
Більшу частину вчорашнього засідання зайняв розгляд клопотань про відвід колегії суддів і надання медичної допомоги підсудному. Ближче до вечора, коли до суду в четвертий раз за день приїхали лікарі, і Юрію Луценку була надана допомога, до зали засідань з'явилися народні депутати Володимир Ар'єв ("Наша Україна-Народна самооборона") та Андрій Павловський ("БЮТ-Батьківщина"). Почувши, що колегія суддів у черговий раз відмовилася переносити засідання через погане самопочуття Луценка, депутати почали шуміти. "Ви суддя чи гестапівець?" - голосно поцікавився у Сергія Вовка Володимир Ар'єв. "Покидьки!" - відповів за суддю Андрій Павловський.
Вовк тут же ухвалив видалити із залу всіх, окрім учасників процесу. Проте депутати цій вимозі не підкорилися і через деякий час були витіснені із залу співробітниками спецпідрозділу "Грифон". Тим часом захист Юрія Луценка висунув чергове клопотання про відвід суддів, після чого останні вийшли в дорадчу кімнату для ухвалення рішення. Під час перерви кореспондент помітив п'яту за день бригаду швидкої допомоги, яка прибула для надання медичної допомоги підсудному.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас