У США сумніваються, що Європа отримає газ по Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США сумніваються, що Європа отримає газ по Nabucco

Енергетика
504
Повномасштабна реалізація газопроводу Nabucco з кожним роком стає все менш ймовірною.
Таку думку висловив спецпредставник держдепартаменту США з питань енергетики Європи та Азії Річард Морнінгстар, виступаючи з доповіддю на конференції "Природний газ і енергетичне майбутнє України".
"Останнім часом стало зрозуміло, що з фінансової і з часової точки зору його (проект - ред.) реалізувати все важче", - заявив Морнінгстар.
За його словами, цей проект вже обговорюється кілька років, крім того, реалізація такого масштабного газопроводу вимагає значних термінів, і в цьому випадку можуть виникнути проблеми з його наповненням.
Разом з тим чиновник відзначив, що більш доцільно було б сконцентруватися на постачанні газу Південним напрямом в найбільш уразливі в газовому плані країни, зокрема в Балканські.
На думку представника держдепу США, ця ідея може бути реалізована, зокрема, шляхом будівництва інтерконнектора з Туреччиною.
"Однозначно "Південний газовий коридор" буде працювати, але нарощування його потужностей буде поступовим, великих обсягів там не буде", - підсумував Морнінгстар.
Як відомо, трубопровід Nabucco призначений для транспортування каспійського газу до Європи і входить разом з газопроводами Туреччина-Греція-Італія і Транс-Адріатичним в "Південний газовий коридор". Проектна потужність цієї магістралі, яка повинна бути побудована до 2017 року, складе 30 мільярдів кубометрів газу на рік.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас