"Єдина Росія" вважає неприйнятною пропозицію підвищити пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Єдина Росія" вважає неприйнятною пропозицію підвищити пенсійний вік

Казна та Політика
147
Віце-спікер Держдуми РФ, секретар президії генради "Єдиної Росії" (ЄР) Сергій Невєров назвав неприйнятною пропозицію екс-глави Мінфіну Олексія Кудріна про підвищення пенсійного віку.
Кудрін, виступаючи в четвер, заявив, що російська влада повинна терміново взятися за вирішення питання про підвищення пенсійного віку. За його словами, ціна питання - це 1-2% ВВП через 5-10 років.
"Звичайно, дуже зручно піти на такий крок, змусити людей працювати на кілька років більше й отримати додаткові кошти в бюджет. Але вирішення цього питання має лежати в іншій площині: в модернізації економіки, розвитку промисловості, отриманні доходів з інших джерел", - наводить слова Невєрова прес-служба "Єдиної Росії".
На думку віце-спікера, "будь-які спроби вирішити проблеми економіки за рахунок людей, безапеляційно піти на заходи, які обмежують права і можливості громадян, неприйнятні".
"Кудрін вкотре продемонстрував хибність підходів наших так званих лібералів до вирішення проблемних питань. Автоматичне підвищення віку виходу на пенсію відноситься до категорії "простих" методів. Це дозволить частково вирішити фінансові питання, збільшити наповнюваність Пенсійного фонду за рахунок простих громадян. У такому важливому, соціально значимому питанні не може бути поспішних рішень", - зазначив Невєров.
Уряд РФ і правляча "Єдина Росія" раніше неодноразово заявляли, що не мають наміру, за прикладом низки інших країн, підвищувати пенсійний вік. Наприкінці жовтня минулого року Загальноросійський народний фронт опублікував передвиборчу програму ЄР, в якій пропонується надати громадянам свободу вибору віку виходу на пенсію.
Зараз в Росії чоловіки виходять на пенсію в 60 років, а жінки - у 55.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас