Аналітик: Можливо, за 2012 рік ціни на нафту виростуть на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Можливо, за 2012 рік ціни на нафту виростуть на 10%

Енергетика
151
Можливо, за цей рік ціни на нафту виростуть на 10%, середня ціна марки WTI складе цього року 110 долар/бар. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловив аналітик Fat Prophets Девід Леннокс, пише РБК-Україна.
"Цього року ми очікуємо помірне підвищення попиту на нафту в західних і азійських країнах. При цьому зараз збільшуються обсяги видобутку з нестандартних джерел. В таких умовах ціни продовжать підвищуватися, але не дуже швидко. Можливо, за цей рік ціни на нафту зростуть на 10%, середня ціна марки WTI складе цього року 110 долар/бар. На сировинних ринках більший потенціал ми бачимо у міді. Китай продовжує стабільно зростати, ознак жорсткої посадки поки не видно. При цьому пропозиція сильно обмежена, і виробники повільно реагують на підвищення попиту", - зазначив він.
У свою чергу, аналітик Manaar Energy Consulting Робін Міллс вважає, що ціни на нафту не зможуть довго триматися в районі 100 долар/бар.
"Заяву Саудівської Аравії про те, що вони орієнтуються на 100 долар/бар., на мій погляд, неправильно зрозуміли. Вони мали на увазі не те, що 100 доларів буде нижньою межею цін на нафту, і що вони будуть штовхати їх вгору, щоб укладатися в свої плани за видатками. По-моєму, вони мали на увазі, що 100 доларів буде верхньою межею, і при істотному підвищенні цін від цього рівня вони готові задіяти резервні потужності для стримування їх зростання. Я вважаю, що в таких умовах, як зараз, ціни на нафту не зможуть довго триматися в районі 100 долар/бар., те, що вони зараз такі високі, обумовлено геополітичним фактором", - заявив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас