Японія готова збільшити свій внесок у МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія готова збільшити свій внесок у МВФ

Казна та Політика
164
Японія згодна збільшити свій внесок в Міжнародний валютний фонд для збільшення його ресурсів, повідомляє агентство Dow Jones з посиланням на джерело в уряді країни.
"Японія готова підтримати зусилля Європи зі стабілізації ринку, включаючи надання кредитів МВФ", - повідомив співрозмовник агентства.
Він зазначив, що японська влада піде на такий крок нарівні з іншими країнами G20.
Між тим, джерело в Міністерстві фінансів Японії розповіло агентству France Press, що країна все ж хотіла б побачити більше зусиль від самої Європи. "У Європі почалася криза, і у європейських країн також є потужності для того, щоб з нею впоратися", - сказав він.
Разом з тим політик зазначив, що Японія внесе кошти, якщо це буде необхідно.
МВФ в середу офіційно підтвердив необхідність збільшувати ресурси кредитування - на 500 млрд доларів, до 1 трлн. При цьому сума 500 млрд доларів вже включає нещодавно озвучені обіцянки європейських країн надати приблизно 200 млрд доларів для збільшення потужності кредитування фонду. У МВФ зазначили, що не робитимуть жодних дій до закінчення всіх необхідних консультацій з країнами - членами фонду.
У середу агентство Bloomberg з посиланням на джерело, близьке до МВФ, повідомило, що фонд планує досягти домовленості про збільшення ресурсів вже на зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків G20, яка пройде 25-26 лютого в Мехіко.
Тим часом, агентство Reuters в четвер з посиланням на джерела у фонді повідомило, що МВФ знадобиться "подушка безпеки" на 100 млрд доларів. Таким чином, обсяг необхідних коштів, що залучаються, досягне 600 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас