Франція виступить за якнайшвидше введення нафтового ембарго Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція виступить за якнайшвидше введення нафтового ембарго Ірану

Енергетика
144
Франція виступить за більш швидке введення нафтового ембарго Тегерана. Про це повідомляє VestiFinance з посиланням на неназваних чиновників.
За їхніми словами, Париж спробує вмовити Євросоюз ввести заборону на імпорт іранської нафти не пізніше ніж через 3 місяці. Цей час потрібен країнам на зразок Греції, Італії та Іспанії, яким доведеться шукати альтернативні джерела енергії. У той же час більшість країн-учасниць союзу виступають за 6-місячну відстрочку.
Остаточне рішення щодо економічних санкцій буде ухвалено 23 січня на зустрічі міністрів фінансів ЄС. Для введення ембарго його одноголосно повинні підтримати всі 27 країн блоку. Міністри повинні узгодити свої дії до проведення саміту лідерів країн Євросоюзу, який відбудеться 30 січня цього року.
Нагадаємо, сьогодні, 17 січня, Данія як голова ЄС запропонувала ввести повноцінне нафтове ембарго відносно Ірану з 1 липня 2012 р., після того як закінчиться період відстрочки, погоджений для чинних контрактів з Ісламською Республікою.
21 листопада 2011 р. США, Великобританія і Канада оголосили про введення відносно Ірану односторонніх санкцій, спрямованих проти енергетичного і фінансового секторів іранської економіки. При цьому влада Франції запропонувала ввести нові "безпрецедентні" санкції, у тому числі заморозити активи Центрального банку Ірану, а також призупинити закупівлю іранської нафти. Пізніше Японія висловила готовність скоротити імпорт іранської нафти.
Причиною нових санкцій стала доповідь Міжнародної організації з атомної енергії (МАГАТЕ), в якій йшлося, що Іран до 2003р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що така діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і низка країн Заходу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас