ООН: Зростання світового ВВП в 2012 р. може різко сповільнитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Зростання світового ВВП в 2012 р. може різко сповільнитися

Казна та Політика
305
Зростання світового валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2012 р. може різко сповільнитися, якщо не буде вжито необхідних заходів щодо створення робочих місць і запобігання зростанню суверенного боргу низки країн. Таке попередження міститься в опублікованому сьогодні дослідженні Організації Об'єднаних Націй (ООН).
Зокрема, базовий сценарій, що розглядається у звіті, передбачає, що за підсумками поточного року світовий показник ВВП зросте на 2,6%, а в 2013 р. - на 3,2%. Це істотно нижче від прогнозу ООН, складеного в середині 2011 р. За підсумками минулого року світова економіка виросла на 2,8%, а в 2010р. - на 4%, наголошується в доповіді.
За найгіршим сценарієм розвитку подій (передбачає рецесію як у Європі, так і в США), зростання глобального ВВП в 2012 р. знизиться до 0,5%. Крім того, даний сценарій передбачає, що в 2013 р. показник виросте на 2,2%. У доповіді також наголошується, що при подібному уповільненні темпів зростання динаміка показника світового ВВП в перерахунку на душу населення може стати негативною.
"Розвинені країни перебувають на межі рецесії, яку можуть викликати чотири слабкості, які взаємно доповнюють одна одну: суверенні заборгованості, ослаблений банківський сектор, слабкий сукупний попит (пов'язаний з високим безробіттям і заходами суворої економії) і політичний застій", - йдеться у звіті ООН.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас