Fitch не вірить у стабільність Газпрому - прогноз щодо рейтингу монополіста погіршений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch не вірить у стабільність Газпрому - прогноз щодо рейтингу монополіста погіршений

Енергетика
376
Міжнародне агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо рейтингу Газпрому з позитивного на стабільний і підтвердило його рейтинг на рівні "BBB", повідомляє агентство.
Ці дії ідуть за переглядом агентством прогнозу щодо рейтингів Росії з "позитивного" на "стабільний" і підтвердженням довгострокових рейтингів дефолту емітента країни в іноземній і національній валюті на рівні "BBB" 16 січня 2012 року, відзначає BFM.
У Росії та інших країнах СНД Fitch присвоює рейтинги на основі самостійної (автономної) кредитоспроможності окремих компаній трохи більше третині держкомпаній. У цю третину компаній в Росії входить "Газпром".
Нагадаємо, що хоча Fitch вважає прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна фаворитом президентських виборів 4 березня, фахівці стурбовані тим, як влада країни дасть відповідь на несподівану хвилю протестів, спровоковану виборами в Думу 4 грудня і на зміну політичного ландшафту.
Крім того, політична невизначеність збільшує ризик відтоку капіталу, який може призвести до зростання тиску на резерви Центрального банку РФ і на рубль. Чистий відтік приватного капіталу досяг в 2011 році $84 мільярдів, у порівнянні з $34 мільярдами в 2010 році, але залишається нижче показника $134 мільярда, зазначеного в 2008 році. Прискорення відтоку капіталу в четвертому кварталі 2011 року, можливо, значною мірою було викликано відходом глобальних інвесторів від ризику.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас