Данія пропонує відмовитися від іранської нафти з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія пропонує відмовитися від іранської нафти з 1 липня

Енергетика
163
Данія як голова Євросоюзу пропонує ввести повноцінне нафтове ембарго відносно Ірану з 1 липня, після того як закінчиться період відстрочки, погоджений для чинних контрактів з Ісламською Республікою. Про це повідомляється з посиланням на неназваних європейських дипломатів.
За словами інформованих джерел, компромісна ініціатива Копенгагена покликана пом'якшити вимушену відмову слабких європейських економік від іранського "чорного золота". Як очікується, деталі нових заходів впливу будуть узгоджені до 23 січня, коли відбудеться чергова зустріч міністрів закордонних справ ЄС.
Греція, яка в значній мірі залежить від іранських вуглеводнів, поки не поспішає казати "так" новим санкціям і продовжує пошук нових постачальників.
Нагадаємо, 21 листопада 2011 року США, Великобританія і Канада оголосили про введення відносно Ірану односторонніх санкцій, спрямованих проти енергетичного і фінансового секторів іранської економіки. При цьому влада Франції запропонувала ввести нові "безпрецедентні" санкції, у тому числі заморозити активи Центрального банку Ірану, а також призупинити закупівлю іранської нафти. Пізніше Японія висловила готовність скоротити імпорт іранської нафти.
Причиною нових санкцій стала доповідь Міжнародної організації з атомної енергії, в якій йшлося, що Іран до 2003 року вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що така діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і низка країн Заходу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас