Азаров погрожує Газпрому зверненням у міжнародний арбітраж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров погрожує Газпрому зверненням у міжнародний арбітраж

Енергетика
738
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що українська сторона може звернутися в міжнародний арбітраж у разі провалу переговорів з Росією щодо перегляду газових контрактів і зниження ціни на газ.
"Варіант судового рішення залишається. Ми його не закриваємо. Якщо ми не домовимося, то у нас просто не буде іншої можливості", - сказав прем'єр.
У той же час український прем'єр висловив упевненість в тому, що Києву все-таки вдасться домовитися з російськими партнерами і добитися зниження ціни на газ.
"Деякі запитують, чому не звернутися до суду? Добре, ми звернемося в суд, і почнеться судовий процес. Судячи з практики, це мінімум рік. Але цей рік ми платитимемо за газ існуючу високу ціну і чекатимемо рішення суду. А якщо рішення суду буде не на нашу користь? Може таке бути? Які тоді у нас залишаться аргументи?", - додав прем'єр.
Нагадаємо, сьогодні Азаров вкотре скаржився на високу ціну блакитного палива. "За які такі гріхи ми так покарані цим контрактом? Чим ми завинили? За які такі гріхи ми змушені закуповувати такий дорогий газ? Пора вже зупинитися нарешті. Пора нам дати відповідь, чому наші люди повинні таку високу ціну платити", - підкреслив прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас