Інфляція у Великобританії у грудні сповільнилась до мінімуму за 6 місяців, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії у грудні сповільнилась до мінімуму за 6 місяців, як і очікувалось

Казна та Політика
85
Інфляція у Великобританії сповільнилася в грудні 2011 року до 4,2% у річному вирахуванні - мінімального рівня за останні шість місяців - з 4,8% у листопаді, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Зміна показника збіглася з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Збільшення споживчих цін відносно листопада склало 0,4%, як і прогнозувалося.
Керівники Банку Англії заявляють, що темпи інфляції різко знизяться в поточному році, полегшуючи становище споживачів, в той час як європейська боргова криза і зростання безробіття перешкоджають відновленню економіки країни. За оцінками аналітиків Ernst & Young, можливо, повторна рецесія вже настала, а економісти Citigroup Inc. і Nomura International прогнозують, що Банк Англії розширить програму викупу активів в лютому.
"Дані про інфляцію будуть позитивним фактором для британських споживачів у цьому році, - заявив економіст Nomura Пітер Раш. - Висока невизначеність щодо перспектив економіки не дозволяє нам чекати якихось сенсаційних значень показників. Банк планує збільшити обсяг програми кількісного пом'якшення в наступному місяці, а потім у травні".
Зростання індексу CPI Core, що не враховує ціни на продукти харчування та енергоносії, минулого місяця сповільнилося до 3% з 3,2% у листопаді, відповідно до прогнозу експертів.
Роздрібні ціни виросли в грудні на 0,4% в порівнянні з попереднім місяцем, що вище від очікувань аналітиків на рівні 0,3%. У річному вирахуванні приріст показника склав 4,8% проти прогнозу 4,7%.
Темпи інфляції у Великобританії перевищують цільовий показник британського ЦБ, що становить 2%, щомісяця з грудня 2009 року і залишаються вищими від верхньої межі цільового діапазону 3% з березня 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас