Нафта торгується біля максимуму за 3 сесії, WTI подорожчала до 100,29 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується біля максимуму за 3 сесії, WTI подорожчала до 100,29 дол. за барель

Енергетика
61
Ціни на нафту зростають у процесі торгів у вівторок, піднявшись до максимуму за три останні торговельні сесії, на інформації про те, що Франція зайняла жорстку позицію щодо термінів введення ембарго на постачання сировини з Ірану, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $1,49 (1,5%) відносно рівня 13 січня-до $100,29 за барель.
У понеділок біржі США були закриті у зв'язку зі святом - Днем Мартіна Лютера Кінга.
За повідомленнями джерела, знайомого з ситуацією, уряд Франції наполягає на тому, щоб ембарго на поставки іранської нафти було введено не пізніше, ніж через три місяці, тоді як інші країни Європейського союзу (ЄС) виступають за відстрочку в шість місяців для пошуку альтернативних постачальників. Рішення з цього питання міністри закордонних справ ЄС приймуть на зустрічі 23 січня.
За повідомленнями ЗМІ, міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі заявив, що країна може покрити будь-які проблеми з поставками сировини після посилення санкцій стосовно Ірану. Саудівська Аравія в поточному році має намір стабілізувати ціни на нафту на позначці в $100 за барель, зазначив він.
А.аль-Наїмі також вважає, що Іран не зможе перекрити Ормузську протоку на тривалий час.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures піднялося на $0,65 (0,58%) - до $111,99 за барель. У понеділок аналогічний контракт подорожчав на $0,99 (0,9%) - до $111,34 за барель. Торги лютневими ф'ючерсами завершилися напередодні на позначці в $111,2 за барель, цей контракт зріс в ціні відносно п'ятниці на $0,76 (0,69 %).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас