Австрія планує повернути собі найвищий кредитний рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія планує повернути собі найвищий кредитний рейтинг

Казна та Політика
204
Австрії доведеться докласти багато зусиль для того, щоб повернути найвищий кредитний рейтинг, знижений міжнародним агентством S&P в минулу п'ятницю, передає агентство Bloomberg слова віце-канцлера Австрії Міхаеля Шпінделеггера.
"Тепер ми повинні розумно і розважливо почати реформувати систему. Мені не здається, що особлива загроза виходить від банківського сектора в Австрії", - вважає політик, відзначаючи при цьому, що майбутня зустріч високопоставлених політиків, зокрема керуючого ЦБ і міністра фінансів, буде присвячена оцінці ризиків, яким австрійські банки піддаються в зв'язку з їх діяльністю в інших країнах.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило борговий рейтинг Австрії з найвищого рівня "ААА" в ніч з п'ятниці на суботу. Як вважають аналітики, дія агентства була викликана стурбованістю експертів станом банківського сектора країни. Крім Австрії S&P знизило рейтинги дев'яти з 17 країн єврозони, у тому числі Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Німеччина, Фінляндія, Люксембург і Нідерланди зберегли найвищий кредитний рейтинг "ААА".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас