Збитки від Євро-2012 можуть скласти близько 6-8 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від Євро-2012 можуть скласти близько 6-8 мільярдів доларів

Казна та Політика
876
Економічні очікування від Євро-2012 можуть не виправдатися. Про це йдеться в опублікованому аналітичною групою Da Vinci AG звіті Ukrainian Economic Trends Forecast на 2012 рік.
У звіті наголошується, що збитки від проведення чемпіонату можуть скласти близько 6-8 мільярдів доларів. "Ці гроші навряд чи зможуть повернутися в економіку країни в середньостроковій перспективі", - йдеться в документі. При цьому аналітики наводять дані економічного розвитку країн з нерозвиненою інфраструктурою, які приймали заходи подібного рівня з 2002 по 2010 рік, що свідчать про подібну тенденцію.
У звіті підкреслюється, що проведення спортивного заходу подібного масштабу уповільнює зростання ВВП у кварталі проведення змагань, а потім у більшості випадків призводить до його уповільнення чи падіння. При цьому показники зростання ВВП до чемпіонату завжди вищі, ніж показники ВВП після нього. "Вважаємо, що саме така динаміка буде характерна для України. Ми також ставимо під сумнів позитивний іміджевий ефект для економіки країни від проведення Євро-2012 в середньостроковій перспективі і довговічність інфраструктурних придбань країни", - йдеться у звіті.
Нагадаємо, на Євро-2012 Україна зіграє в одній групі з Англією, Швецією та Францією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас