Голова ЦБ: Криза єврозони несе ризики для економіки Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ: Криза єврозони несе ризики для економіки Японії

Казна та Політика
152
Японська економіка поступово відновлюється, проте фінансова ситуація в єврозоні несе серйозний ризик для цих процесів, повідомив президент банку Японії Масаакі Сіракава на зустрічі з представниками регіональних відділень.
"Найбільший ризик для економічної кон'юнктури країни становить небезпека фінансової кризи єврозони. Напруга на світовому фінансовому ринку залишається високою. Фінансова система Японії зберігає стабільність, але вимагає прояву уваги до ситуації", сказав Сіракава, якого цитує агентство Кіодо.
Схожу точку зору висловив в понеділок і міністр фінансів Японії Дзюн Адзума, який закликав європейські країни якомога швидше вжити дієвих заходів для оздоровлення фінансів.
"Занепокоєння викликає стрімкість останніх подій. Хотілося б, щоб країни єврозони змогли створити свого роду загороджувальний бар'єр і принести на світові ринки спокій", - заявив міністр.
На Токійській біржі в понеділок євро впав до рекордного за останні 11 років рівня 97,04 ієни. Це пов'язано, в першу чергу, з оголошеним у суботу зниженням кредитного рейтингу кількох європейських країн міжнародним агентством Standard and Poor's.
У суботу Standard and Poor's знизило кредитні рейтинги дев'яти з 17 країн єврозони. Друга найбільша економіка ЄС - Франція - втратила найвищий кредитний рейтинг з "ААА" до "АА+" з "негативним" прогнозом. Рейтинг Австрії також був знижений з "ААА" до "АА+" зі "стабільним" прогнозом. Знижено рейтинги "проблемних" країн єврозони: рейтинги Португалії та Кіпру знижені до "сміттєвого" рівня - "ВВ", прогноз щодо них - "негативний", рейтинг Іспанії знижений до "А", прогноз - "негативний", рейтинг Італії - до "ВВВ+" також з "негативним" прогнозом. Німеччина, Фінляндія, Люксембург і Нідерланди зберегли найвищий кредитний рейтинг "ААА".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас