Fitch змінило "позитивний" прогноз за рейтингами Росії на "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило "позитивний" прогноз за рейтингами Росії на "стабільний"

Казна та Політика
280
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз щодо рейтингів зобов'язань Російської Федерації в іноземній і національній валютах з "позитивного" на "стабільний". Як повідомляє агентство, рейтинги РФ підтверджені на рівні ВВВ. Агентство також підтвердило рейтинг короткострокових зобов'язань Росії на рівні F3 і стелю країни на рівні ВВВ+.
Нагадаємо, що 6 грудня 2011 р. рейтингове агентство Fitch Ratings попередило про політичні і бюджетні ризики, що зростають в РФ через невдоволення населення поточним режимом, і підтвердило кредитні рейтинги Росії на рівні "BBB" з позитивним прогнозом.
"Результати парламентських виборів говорять про те, що політичні ризики зростають перед президентськими виборами в березні, політична невизначеність збільшується, у той час як населення розчарувалося в режимі керування країною...", - йшлося в прес-релізі агентства.
Партія Володимира Путіна на виборах 4 грудня втратила більше чверті прихильників після його рішення зберегти конструкцію російської влади, що діяла 12 років, на такий же термін. Хоча його партія й виграла, вибори показали, що мільйони росіян втомилися від беззмінного лідера.
Різке падіння підтримки "Єдиної Росії" підкреслює стурбованість населення корупцією в країні і те розчарування у нинішній владі, яке до сих пір виражалося лише в падінні рейтингу Путіна і Президента Дмитра Медведєва, заявило агентство.
"Результати не змінять наш рейтинг "BBB" і позитивний прогноз... Уразливість Росії до різкого і тривалого падіння цін на нафту та її економічні та податково-бюджетні показники залишаються ключовими причинами для зміни рейтингу", - відзначали кредитні аналітики агентства.
Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's заявило, що результати виборів до Держдуми в Росії забезпечують більшість "Єдиній Росії" в політичному керівництві країни, але обмежують можливості для проведення реформ.
На думку служби кредитних рейтингів S&P, результати виборів в РФ (рейтинги за зобов'язаннями в іноземній валюті: BBB/"стабільний"/A-3, за зобов'язаннями в національній валюті: BBB+/"стабільний"/A-2), що відбулися 4 грудня 2011 р, забезпечують уряду країни стійку більшість в Держдумі. Однак, як підкреслило агентство, втрата "Єдиною Росією" конституційної більшості дозволяє припустити, що новому уряду буде важче проводити радикальні реформи, якщо він захоче це робити, підкреслює агентство.
Зазначимо, у рейтингу економічних свобод 2012 Росія потрапила в групу "в основному невільних економік" (124 місце в рейтингу).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас