Moody's підтвердило найвищий кредитний рейтинг Франції на рівні ААА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підтвердило найвищий кредитний рейтинг Франції на рівні ААА

Казна та Політика
308
У понеділок рейтингове агентство Moody's підтвердило найвищий кредитний рейтинг Франції ААА.
Трьома днями раніше інше агентство, Standard and Poor's, знизило рейтинг Франції, викликавши критику французького уряду.
У неділю Президент Ніколя Саркозі закликав до спокою після рішення S&P і пообіцяв здійснити додаткові реформи, щоб повернути країні найвищий кредитний рейтинг.
Standard and Poor's знизило кредитний рейтинг кільком країнам єврозони, але найбільше уваги викликало рішення позбавити найвищого рейтингу ААА Францію та Австрію.
Відзначимо, 14 січня ц.р. аналітик S&P Моріц Кремер заявив, що агентство Standart & Poor's може знизити кредитний рейтинг Франції повторно, в тому випадку, якщо державний борг і дефіцит бюджету продовжать зростати. "Дефіцит бюджету Франції вже досить високий, у випадку, якщо він продовжить зростати і досягне певного рівня, це може призвести до чергового зниження кредитного рейтингу Франції", - заявив він.
За словами Крамера, S&P не розглядає можливого розпаду Євросоюзу при присудженні рейтингів.
Раніше міністр фінансів Франції Франсуа Баруен, заявив, що зниження рейтингів країни має ще сильніше стимулювати процес реформування. "Я підтверджую, що Франція, як і більшість країн єврозони, отримала попередження про зміну свого кредитного рейтингу. Це зниження на один щабель, і воно зроблено тим же агентством, що знизило рейтинг США. Це (зниження) означає, що ми повинні ще сильніше стимулювати процес реформування. Ми не повинні сумніватися в наших діях. Ми повинні не допустити підвищення безробіття", - заявив міністр у своєму телевізійному інтерв'ю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас