Єгипет заробив на Суецькому каналі понад п'ять мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет заробив на Суецькому каналі понад п'ять мільярдів доларів

Казна та Політика
243
Влада Єгипту в 2011 році заробила на Суецькому каналі 5,22 мільярда доларів, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на главу Адміністрації Суецького каналу Ахмада Фадела. За його словами, це на 456 мільйонів доларів більше, ніж у 2010 році.
При цьому за минулий рік через Суецький канал пройшло 17799 суден, що на 1,1 відсотка менше, ніж роком раніше. Як вийшло так, що незважаючи на це єгипетська влада заробила на транзиті суден значно більше грошей, Фадель не пояснив.
Транзитні мита, які Єгипет отримує від експлуатації Суецького каналу, є однією з основних статей доходу державного бюджету нарівні з туризмом. У грудні 2011 року влада Єгипту оголосила, що тарифи за транзит вантажів, які не змінювались протягом останніх трьох років, з березня 2012 року зростуть на три відсотки.
Суецький канал, довжина якого складає трохи більше 193 кілометрів, являє собою штучний судноплавний канал, що сполучає Червоне і Середземне моря. Цей канал дозволяє перевозити вантажі по морю з Європи до Азії і назад найкоротшим шляхом і є однією з найбільш завантажених артерій морського транспорту.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас