Україна не має наміру продавати свою ГТС Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не має наміру продавати свою ГТС Росії

Енергетика
1057
Глава Міненерго Юрій Бойко заявив, що Україна не має наміру продавати Росії свою газотранспортну систему в обмін на зниження ціни на газ, незважаючи на тривалі майже на два роки переговори про нову угоду.
"Питання про продаж не стояло, ми відразу його відкинули. Ця труба - не тільки магістраль, але й вона постачає країну", - сказав Бойко журналістам.
Міністр також підтримав думку українського прем'єра про те, що суперечки про ціну не можна доводити до війни.
"Ми не збираємося ні з ким воювати і у нас немає намірів конфліктувати", - сказав Бойко.
"Ми йдемо своїм шляхом. Знайдемо модель, яка влаштує обидві сторони - укладемо договір, не знайдемо - буде працювати за нинішнім контрактом", - додав він.
За його словами, Україна вже скорочує імпорт російського газу і працює як над збільшенням власного видобутку, так і пошуком альтернативних джерел поставок. РФ і Україна планують відновити газові переговори 17 січня, сказав Reuters представник російського газового концерну Газпром.
"Попередньо зустріч голови правління Газпрому Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка запланована на 17 січня", - сказав він.
Бойко заявив у п'ятницю, що якщо Україні не вдасться домовитися з РФ про нові умови поставок газу, країна буде виконувати чинні.
Нагадаємо, що глава уряду Микола Азаров вважає, що при вартості російського газу $416 за 1 тис. куб. м Україні вигідніше топити вугіллям.
Трохи раніше Бойко вже заявляв про те, що Україна з 1 січня скорочує закупівлі газу, і що Київ має намір замінити дороге російське паливо вугіллям власного видобутку. До держбюджету на 2012-й рік ціна газу закладена на рівні $416.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас