Нафта дорожчає на фоні оптимізму з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на фоні оптимізму з Європи

Енергетика
405
Світові ціни на нафту підвищуються в п'ятницю на тлі надій на ослаблення боргової кризи в Європі, що виникли після вдалих боргових аукціонів в Іспанії та Італії, що пройшли напередодні. Про це свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:38 мск підвищилася на 0,56 долара, або на 0,57% - до 99,66 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,64 долара, або на 0,58%, - до 111,9 долара за барель.
За підсумками торгів напередодні вартість ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI опустилася нижче позначки 100 доларів вперше в поточному році на тлі повідомлень про те, що Європейський союз може відкласти як мінімум на шість місяців введення нафтового ембарго стосовно Ірану.
Учасники торгів з оптимізмом сприйняли результати аукціонів з розміщення держборгу в Іспанії та Італії в четвер. Так, за даними італійського Мінфіну, в процесі розміщення вдалося збити прибутковість за короткостроковими держоблігаціями (на один рік) до 2,735% з 5,952%. Усього італійська влада розмістила таких паперів на суму 12 млрд євро.
Вдалі аукціони провів і Мінфін Іспанії. Владі країни вдалося розмістити держоблігації на 9,980 млрд євро, значно перевищивши цільову планку в 4-5 млрд.
У центрі уваги інвесторів також залишається невизначена ситуація з можливим введенням ембарго на імпорт нафти з Ірану. "Це випадок, коли тема ембарго нафти з Ірану протистоїть збільшенню інтересу до ризикованих активів після хороших результатів боргових аукціонів в Італії та Іспанії", - говорить аналітик CMC Markets Рік Спунер, якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас