Євросоюз планує розширити санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз планує розширити санкції проти Білорусі

Казна та Політика
195
Європейський Союз планує найближчим часом розширити санкції проти Білорусі.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це сьогодні на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту заявив директор з питань Росії, "Східного партнерства", Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ Гуннар Віганд.
"Я сподіваюся, що ми можемо швидко досягти згоди з країнами-членами щодо цього в найближчі тижні", - сказав він.
За словами дипломата, ЄС, зокрема розглядає питання про включення в список білоруських посадових осіб, яким заборонений в'їзд в ЄС і чиї активи в співтоваристві будуть заморожені, ще 135 осіб.
Крім того, як стало відомо УНІАН з дипломатичних джерел, розглядається можливість розширення переліку білоруських підприємств, чиї активи будуть заморожені й операції з якими будуть заборонені.
"Буде одне або декілька нових підприємств", - сказав співрозмовник агентства.
За словами джерела в дипломатичних колах, також планується змінити критерії введення санкцій і розширення переліків.
"Якщо раніше це було пов'язано виключно з подіями після 19 грудня 2010 року (коли відбулися вибори Президента Білорусі, після яких в країні відбулися масові репресії опозиціонерів), то зараз це буде проти всіх тих, хто чинить тиск на правозахисників, журналістів, представників громадянського суспільства", - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, рішення про розширення санкцій може бути схвалено на засіданні Ради закордонних справ ЄС 23 січня.
Як повідомляв УНІАН, після президентських виборів у Білорусі 19 грудня 2010 року і репресій, що відбулися після цих виборів, ЄС ввів санкції проти режиму Президента Олександра Лукашенка. На сьогоднішній день 192 білорусам заборонений в'їзд в країни ЄС, активи трьох білоруських компаній в ЄС заморожені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас