Німецька економіка пішла в мінус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька економіка пішла в мінус

Казна та Політика
1050
Економіка Німеччини скоротилася на 0,25 відсотка в четвертому кварталі 2011 року. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі Федерального статистичного бюро Німеччини.
Таким чином, за підсумками 2011 року ВВП ФРН збільшився на 3 відсотки. У минулому році показник зріс на 3,7 відсотка - максимальний рівень за останні 20 років.
У повідомленні статистичної служби наголошується, що основною складовою зростання ВВП в минулому році було внутрішнє споживання. Разом з цим обсяги експорту в ЄС скоротилися через падіння попиту на тлі боргової кризи. Як уточнює Reuters з посиланням на дані Berenberg Bank, експорт до країн Євросоюзу і Швейцарії забезпечує Німеччині 28 відсотків ВВП, а, приміром, у Китай - всього 2,5 відсотка.
Оприлюднені минулого тижня дані також показали, що скорочення зростання попиту на продукцію ФРН за межами ЄС виявилося найшвидшим за останні три роки.
Уряд ФРН прогнозує, що в 2012 році економіка країни зросте на один відсоток. Німецький економічний інститут IMK вважає, що цього року ВВП країни скоротиться на 0,1 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас