Японія не приєднається до ембарго на імпорт іранської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія не приєднається до ембарго на імпорт іранської нафти

Енергетика
407
Японія не планує приєднатися до міжнародного бойкоту на імпорт іранської нафти, посилаючись на заклопотаність з приводу високих світових цін на енергоносії, Dow Jones Newswires повідомило в середу.
Токіо також стурбований тим, що потенційний дефіцит палива може звести нанівець зусилля з відновлення районів, що постраждали від цунамі і землетрусу в минулому році, йдеться в повідомленні інформаційного агентства з посиланням на неназване джерело в Міністерстві закордонних справ Японії.
Японські представники повідомили, що не поділяють погляди США та Європи, які лобіюють санкції проти Ірану. Нагадаємо, що арабська країна звинувачується у збагаченні урану, що дозволить створювати ядерну зброю. На цьому тижні міністр фінансів США Тімоті Гейтнер прибуде до Токіо, щоб зустрітися з офіційними особами Японії та обговорити питання скорочення імпорту з Ірану.
Крім Японії, Гейтнер зустрінеться і з китайською владою, яка також навряд чи буде готова приєднатися до ембарго на іранську нафту. Японія і КНР є найбільшими імпортерами іранської нафти. Китай купує 22%, а Японія 14% від загального обсягу експорту сирої нафти Тегераном.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас