Нафта дешевшає на тлі побоювань за економіку Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі побоювань за економіку Європи

Енергетика
378
Світові ціни на нафту знижуються в середу через занепокоєння щодо можливості рецесії економіки Європи і невизначеності із забороною на імпорт іранської нафти. Про це свідчать дані торгів.
Вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:45 мск знизилася на 0,43 долара, або на 0,42% - до 101,81 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,36 долара, або на 0,32%, - до 112,92 долара за барель.
З песимізмом інвестори чекають публікації даних щодо ВВП Німеччини за 2011 рік, зростання якого міг сповільнитися до 3% з 3,6% роком раніше.
Раніше у вівторок ЗМІ повідомили, що зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій буде обговорюватися заборона на імпорт іранської нафти, перенесена з 30 на 23 січня. Нові санкції можуть бути введені у зв'язку тим, що Іран, на думку Євросоюзу, як і раніше не бажає співпрацювати з міжнародним співтовариством в питаннях, пов'язаних з розвитком атомної програми ІРІ.
"Криза в єврозоні та невизначеність із забороною на імпорт іранської нафти відводять вниз вартість нафти", - заявив асистент керуючого Mitsubishi Corp. в Токіо Ентоні Нунан, чий коментар наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас