Бойко: Україна і Росія готові до компромісу в газових переговорах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна і Росія готові до компромісу в газових переговорах

Енергетика
574
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна і Росія налаштовані на компромісне рішення в переговорах щодо перегляду газових контрактів.
Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє прес-служба відомства.
"І наша, і російська сторона налаштовані знайти компроміс. Цей компроміс, я впевнений, буде знайдений, але буде знайдений без якихось негативних наслідків для нашої економіки", - сказав міністр.
Бойко відзначив, що принципова позиція президента України Віктора Януковича полягає у створенні моделі на паритетних засадах із збереженням національних інтересів.
"Принциповою є позиція президента України, що будь-яку модель можна створювати, але маючи паритетні принципи - 50 на 50. Ми будемо проводити переговори стільки, скільки потрібно для того, щоб відстояти свої національні інтереси і відстояти економічні інтереси держави", - сказав Бойко.
Нагадаємо, Верховна Рада України в п'ятницю, 13 січня, заслухає міністра палива та енергетики Юрія Бойка.
Як відомо, Україна продовжує переговори з Росією про зниження ціни на газ. Однією з умов можливого перегляду контрактів є створення газотранспортного консорціуму з управління українською ГТС.
Верховна Рада розгляне зміни до закону про газотранспортну систему, які дозволять передачу ГТС в оренду майбутнього газотранспортного консорціуму НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", тільки після того, як заслухає Бойка щодо газових переговорів з Росією, повідомив спікер парламенту Володимир Литвин.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас