За пошкодження трубопроводу в недалекому майбутньому можуть дати 12 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пошкодження трубопроводу в недалекому майбутньому можуть дати 12 років

Енергетика
397
Верховна Рада має намір ввести кримінальну відповідальність за пошкодження промислових нафто-, газо-, конденсато- і нафтопродуктопроводів.
За прийняття в першому читанні законопроекту №9344 проголосували 262 депутати при 226 мінімально необхідних.
Парламент планує внести відповідні зміни до статті 292 Кримінального кодексу.
В чинній редакції цієї статті передбачається відповідальність за пошкодження тільки магістральних трубопроводів у вигляді штрафу в розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів, виправних робіт на термін до 2 років, або позбавлення волі на термін до 5 років.
У свою чергу, прийнятий за основу законопроект передбачає, що термін позбавлення волі може бути збільшений до 12 років, якщо злочин призвів до особливо тяжких наслідків.
Проектом пропонується застосовувати санкції до осіб, які заподіяли пошкодження промисловим трубопроводам, збільшивши при цьому штраф до 100-1000 неоподатковуваних податком мінімумів.
Закон "Про трубопровідний транспорт" відносить до промислових трубопроводах всі немагістральні трубопроводи в межах виробництв, а також нафтобазові і внутрішньопромислові нафто-, газо-, і нафтопродуктопроводи, міські газорозподільні трубопроводи.
Як повідомлялося, в жовтні 2011 року Кабінет міністрів запропонував Раді ввести кримінальну відповідальність за пошкодження промислових трубопроводів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас