Мінфін вважає необґрунтованим прохання Львівської облради про перегляд держбюджету-2012 з урахуванням потреб області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін вважає необґрунтованим прохання Львівської облради про перегляд держбюджету-2012 з урахуванням потреб області

Казна та Політика
248
Міністерство фінансів вважає необґрунтованим прохання Львівської обласної ради про перегляд держбюджету-2012 з урахуванням потреб області.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
Згідно з повідомленням, прогнозні показники місцевих бюджетів на 2012 рік, у тому числі Львівської області, враховують оновлені структурні вектори в напрямку зміцнення фінансового ресурсу місцевих бюджетів та вдосконалення міжбюджетних відносин відповідно до нового Бюджетного кодексу України.
Мінфін зазначає, що в цілому, загальний обсяг місцевих бюджетів Львівської області на 2012 рік склав 10 086,7 млн гривень, що майже на 17% більше, ніж у минулому році (по Україні такий відсоток становить всього 16,5%), у той час як обсяг державного бюджету збільшився всього на 12,4%.
Міністерство підкреслює, що процес формування і державного, і місцевих бюджетів ґрунтувався на однакових засадах, а інформація про отримання у 2012 році Львівською областю вдвічі менше коштів додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів є недостовірною.
Обсяг цієї дотації на 2012 рік збільшено в 1,5 рази для всіх регіонів, зокрема для Львівської області - на 20,8 млн гривень до 62,3 млн гривень.
Мінфін вважає, що наповнення дохідної частини бюджетів всіх рівнів повинні забезпечуватися органами місцевої влади шляхом своєчасної та повної сплати податкових та інших надходжень до бюджетів, поліпшення платіжної дисципліни суб'єктів господарювання та скорочення податкового боргу.
Як повідомляло агентство, 5 січня Львівська обласна рада звернулася до Президента Віктора Януковича, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням переглянути державний бюджет на 2012 рік з урахуванням потреб області.
Львівська обласна рада прийняла обласний бюджет на 2012 рік, затвердивши доходи і витрати в розмірі 4,296 млрд гривень.
28 грудня закон про державний бюджет на 2012 рік, підписаний Януковичем, був опублікований у парламентській газеті "Голос України".
Верховна Рада прийняла закон про держбюджет-2012 22 грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас