Названо найбільш високооплачуваного керівника компанії в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш високооплачуваного керівника компанії в США

801
Нинішній глава Apple Тім Кук визнаний найбільш високооплачуваним керівником компанії в США за підсумками 2011 року.
До такого висновку дійшли експерти інформаційного AP, вивчивши ринкову вартість цінних паперів Кука, який змінив Стіва Джобса на чолі комп'ютерної компанії в серпні минулого року, передає ИТАР-ТАСС.
Пакет винагороди наступника Джобса оцінювався в минулому році в 378 млн. доларів. Левова частка цієї суми припадає на акції Apple, надані Куку авансом в серпні. На той момент вартість цих цінних паперів становила 376 млн. доларів. Половина акцій перейде у володіння підприємця в серпні 2016 року, інша частина - в серпні 2021 року.
Величина річного окладу та премії в минулому році становили близько 900 тис. доларів кожна. Джобс, який помер у віці 56 років у себе вдома в місті Пало-Альто на початку жовтня минулого року, з принципових міркувань протягом багатьох років отримував символічну зарплату 1 долар на рік. При цьому контролював пакет близько 5,5 млн. акцій. Їх вартість на фондовому ринку в даний момент досягає приблизно 2,3 млрд. доларів. Акції Кука піднялися в ціні з минулого року до 422 млн. доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас