Сорос: Світовій економіці доведеться зіткнутися з "порочним дефляційним циклом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Світовій економіці доведеться зіткнутися з "порочним дефляційним циклом"

Казна та Політика
1315
Світовій економіці доведеться зіткнутися з "порочним дефляційним циклом", оскільки країни єврозони різко скорочують витрати в рамках заходів бюджетної економії, що стримує споживчий попит і рівень цін, вважає відомий американський інвестор Джордж Сорос.
Єврозону, навіть якщо вона впорається з кризою, чекає період "жорсткої економії" в результаті заходів, прийнятих державами для подолання боргових проблем, цитує слова Сороса газета The Wall Street Journal.
Незважаючи на те, що країни єврозони тепер мають центральне фінансове джерело - Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF), умови його функціонування будуть визначатися основними країнами-кредиторами, зокрема Німеччиною, зазначив він.
"Усередині зони євро всі розпорядження віддають кредитори. Німеччина диктує правила, які будуть виконувати загальноєвропейські фінрегулятори", - вважає інвестор.
За словами Сороса, боргова криза в єврозоні викликана спробою замінити державним кредитуванням комерційне кредитування, що суттєво ослабло в результаті фінансової кризи, що почалася в 2008 році.
"Надмірне використання держборгу тепер поставило боргові ринки під питання", - зазначив він.
Сорос вважає, що нинішня криза є більш серйозною, ніж глобальний фінансовий спад 2008-2009 років. Інвестор попереджає, що крах європейських банків матиме наслідки для всієї світової економіки.
За словами Сороса, emerging markets будуть зачеплені проблемами Європи менше, ніж розвинені країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас