Меркель і Саркозі не змогли домовитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Саркозі не змогли домовитися

Валюта
2024
В Берліні завершилася зустріч між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Николя Саркозі.
На переговорах, в рамках підготовки до чергового саміту ЄС, обговорювалися заходи з посилення фінансової інтеграції і стимулювання економічного зростання в єврозоні, повідомляє Радіо Свобода.
Під час переговорів лідерам двох країн не вдалося прийти до єдності щодо механізму введення в ЄС податку на фінансові операції.
Тоді як французька влада не відкидає, у разі потреби введення цього податку в односторонньому порядку, уряд Німеччини має намір спочатку дізнатися думку інших країн ЄС з приводу цього заходу.
"Ми хочемо, аби міністри фінансів ЄС не пізніше березня висловилися щодо податку на фінансові операції. При цьому я повинна признатися, що в німецькому уряді немає єдності з даної проблеми. Звичайно, було б чудово, якби всі 27 держав ЄС схвалили введення податку на фінансові операції. Але якщо цього не станеться, то Німеччина і Франція продовжать боротьбу за те, щоб його все-таки ввести", - сказала Меркель за підсумками переговорів.
Один з лідерів парламентської опозиції в Німеччині, генеральний секретар Соціал-демократичної партії Андреа Налес заявила, що Німеччина повинна дотримуватися французької позиції в цьому питанні і ввести податок на фінансові операції навіть в тому випадку, якщо його не схвалять інші країни ЄС. На думку Налес, цей податок - важливе джерело фінансування ЄС.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас