Goldman Sachs песимістично налаштований щодо зростання в США і єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs песимістично налаштований щодо зростання в США і єврозоні

Казна та Політика
324
Міжнародний інвестиційний банк Goldman Sachs оприлюднив свій прогноз зростання світової економіки на 2012 рік, який оптимістичніше від інших налаштований в частині країн БРІК, і песимістичніше від інших оцінює перспективи зростання економіки США і єврозони, передає кореспондент РИА Новости.
Прогноз був оприлюднений на конференції банку "Глобальний економічний огляд" (Goldman Sachs Global Economic Outlook), що проходить в понеділок у Лондоні.
"Імпульс глобального зростання сповільнився, що і призвело до зниження наших глобальних прогнозів", - йдеться в документах банку.
У порівнянні з консенсусним прогнозом (зведеними даними інших прогнозів) Goldman Sachs передбачає зростання ВВП в чотирьох країнах БРІК в 2012 році на рівні в 7,1% (консенсус - 7,0%), у тому числі в Росії - на рівні в 3,9% (консенсус - 3,5%).
При цьому, за розрахунками банку, зростання ВВП США в 2012 році складе 1,7% (консенсус - 2,1%), а ВВП єврозони скоротиться на 0,8% (консенсус - скорочення на 0,1%). Прогнози Goldman Sachs по Японії і Великобританії збігаються з консенсуальними оцінками і становлять відповідно 2,0% і 0,7% зростання в поточному році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас