ЗМІ: МВФ втратив надію на порятунок Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: МВФ втратив надію на порятунок Греції

Казна та Політика
808
Керівництво Міжнародного валютного фонду сумнівається в можливості порятунку Греції за існуючим планом і вважає за необхідне розробити нові заходи, які б відповідали ще більшому погіршенню економічної ситуації в країні.
Як відзначає видання Der Spiegel, у керівництва МВФ з'являється все більше сумнівів в можливості порятунку Греції за допомогою існуючого плану. В організації вже не вірять, що Афіни зможуть протягом тривалого часу платити за своїми борговими зобов'язаннями, пише Німецька хвиля.
Основні складові пакету заходів з порятунку Греції необхідно привести у відповідність з погіршенням економічної ситуації в країні, упевнені експерти МВФ.
За інформацією Der Spiegel, вони мають намір узгодити ці кроки в середині січня під час наступного візиту до Афін так званої "трійки", до якої, крім МВФ, входять представники Євросоюзу і Європейського центробанку. Зокрема, "трійка" може вимагати від Греції розширити обсяги консолідації бюджету, від інших країн ЄС - вкотре збільшити суми фінансової підтримки Афін або від кредиторів - пробачити грекам ще більшу частину їх боргів.
Раніше глава уряду Греції Лукас Пападемос заявив, що вже в березні країні загрожує обвальна криза неплатежів за боргами.
Нагадаємо, Греція фінансує поточні зобов'язання тільки за допомогою кредитної підтримки Євросоюзу і МВФ, в обмін на які уряд проводить жорсткі скорочення витрат. Проте бюджетна програма, яка була погоджена в травні 2010 року, постійно перебуває під загрозою зриву через погане збирання податків і набагато глибшу, ніж очікувалося, рецесію. Як очікується, в 2011 році ВВП Греції скоротиться більш ніж на 6%.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас