Минулого року в експлуатацію ввели 9,7 млн кв. м житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року в експлуатацію ввели 9,7 млн кв. м житла

Нерухомість
340
За минулий рік в експлуатацію введено 9,7 млн кв. метрів житла, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
Як повідомляється на офіційному сайті Кабміну, в минулому році була проведена інвентаризація об'єктів незавершеного будівництва, визначені реальний стан недобудованих об'єктів і перспективи їх добудови.
В інтерв'ю Укрінформу Близнюк підкреслив: "Почалася реальна робота з переходу до розвитку територій на основі актуальної містобудівної документації, планування цього розвитку на середню та довгострокову перспективу".
За словами міністра, на ринку житлового будівництва діяльність держави активізувалася. Міністерство регіонального розвитку в той же час ініціювало введення кредитних канікул позичальникам Державного фонду сприяння молодіжному будівництву, що інвестували кошти в проблемні об'єкти.
Крім цього, близько тисячі сімей отримали субсидії на придбання квартир в розмірі 30% вартості житла. Більше півсотні об'єктів введено в експлуатацію в рамках виконання Державної програми забезпечення молоді житлом та будівництва доступного житла.
Міністр також зазначає, що "Сукупно в 2011 році учасниками державних житлових програм стали понад тисяча двісті сімей. Це дозволило залучити в будівельну галузь 616 млн грн інвестицій і ввести в експлуатацію більше семи тисяч квартир".
Нагадаємо, в грудні Азаров заявив про введення в експлуатацію близько 10 мільйонів квадратних метрів житла.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас