Колишньому прем'єр-міністру Ізраїлю пред'явили нові звинувачення в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишньому прем'єр-міністру Ізраїлю пред'явили нові звинувачення в корупції

Кримінал
181
У четвер, 5 січня, прокуратура передала до окружного суду Тель-Авіва обвинувальний висновок проти екс-прем'єра Ізраїлю Ехуда Ольмерта.
Ольмерт звинувачується в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Ізраїльські ЗМІ зазначають, що вперше в історії Ізраїлю колишній глава уряду обвинувачується в хабарництві.
В обвинувальному висновку йдеться про період з 1994 року по 2007 рік, коли Ехуд Ольмерт ще не очолював уряд, а працював в муніципалітеті Єрусалиму.
За даними слідства, з початку 90-х бізнесмен Ілель Черні, який отримав земельну ділянку під будівництво невеликого готелю на 12 тисяч квадратних метрів, став домагатися дозволу на будівництво на виділеній йому ділянці великого житлового комплексу Holyland, загальною площею в 320 тисяч квадратних метрів.
Як стверджує прокуратура, за допомогою хабарів і підкупу посадових осіб Черні та інші фігуранти цієї справи домоглися затвердження змін, внесених до плану будівництва, і, таким чином, кількість запланованих одиниць житла збільшилося спочатку з 650 до 846, а потім - до 1015 квартир.
За час затвердження проекту фігуранти справи заплатили посадовцям кілька мільйонів шекелів.
Прокуратура також має намір притягти до кримінальної відповідальності екс-главу канцелярії Ольмерта Шулу Закен, колишнього мера Єрусалиму Урі Луполянські та інших посадових осіб. Загалом, прокуратура передала в суд обвинувальні висновки проти 16 фігурантів справи.
Нагадаємо, раніше Ольмерта звинувачували в отриманні великих сум від американського бізнесмена Моріса Таланскі, використанні бюджетних коштів для оплати приватних туристичних поїздок і зловживанні службовим становищем для лобіювання інтересів свого ділового партнера і друга Урі Мессера.
Через корупційні скандали Ольмерт подав у відставку у вересні 2008 року, але до березня 2009 року продовжував виконувати обов'язки глави уряду. Колишній прем'єр наполягає на своїй невинності.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас