Світові ціни на нафту підвищилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту підвищилися

Енергетика
305
Ціни на нафту на світових ринках в середу, 4 січня, підвищилися на тлі згоди країн Євросоюзу з питання введення ембарго на імпорт іранської нафти, свідчать дані торгів.
Ціна лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів середи зросла на 1,57 долара - до 113,70 долара за барель.
На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість лютневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil підскочила на 0,26 долара і склала 103,22 долара за барель.
Країни Євросоюзу в середу прийшли до принципової згоди рішуче рухатися у напрямку до прийняття заборони на імпорт нафти. Рішення про введення нафтового ембарго стосовно Тегерана може бути прийнято під час запланованої на 30 січня в Брюсселі зустрічі глав дипломатичних відомств ЄС.
Нові санкції можуть бути введені у зв'язку тим, що Іран, на думку ЄС, як і раніше, не бажає співпрацювати з міжнародним співтовариством у питаннях, пов'язаних з розвитком атомної програми ІРІ. США і низка інших країн Заходу звинувачують Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас