Томенко: Вартість вертолітного майданчика в Каневі перевищила 100 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Вартість вертолітного майданчика в Каневі перевищила 100 мільйонів

Казна та Політика
845
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що сума бюджетних коштів, що виділяються на будівництво вертолітного майданчика в Каневі, давно перевищила 100 мільйонів і всіляко приховується владою.
За словами Томенка, нинішнім високопосадовцям пора навчитися відповідати за свої дії, а не звинувачувати своїх попередників, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Томенка. На думку політика, реакція чиновників нинішньої влади на критику дивно нагадує реакцію посадових осіб, які щойно зайшли в свої кабінети.
Також Томенко нагадав, що Україна готується "відзначати другу річницю влади Януковича", а це, на його переконання, означає, що чиновникам вже потрібно навчитися відповідати за свої дії, а не шукати винних у попередньому періоді.
Країна давно повинна готуватися до 200-річчя від дня народження Шевченка, але крім рекордних термінів будівництва найдорожчого в світі вертолітного майданчика біля могили Шевченка, активності влади не спостерігається Заступник голови українського парламенту вважає, що "два роки - достатній термін, щоб і помилки попередньої влади виправити, і винних притягти до відповідальності, і самим продемонструвати свій професіоналізм".
Томенко нагадав, що неодноразово звертав увагу попередньої влади на проблеми з реставрацією об'єктів Шевченківського національного заповідника в Каневі. "Варто зазначити, що після того, як нова влада заявила, що наведе порядок, я ні разу не чув про те, щоб хтось поніс відповідальність за можливі зловживання, а суд прийняв якісь рішення стосовно посадових осіб, які займалися цими проектами за часів попередньої влади", - зазначив Томенко.
Жодним з генеральних прокурорів, ні попереднім, до якого нинішня влада ставилася з повагою, ні нинішнім, справи до кінця не розслідувані і не передані до суду.
У той же час, за його словами, Шевченківський національний заповідник страждає вже через результати так званої швидкої реконструкції нової влади, і саме новій владі треба відповідати за свої дії.
Віце-спікер повідомив, що "якщо нинішня влада не здатна завершити розслідування щодо використання бюджетних коштів при будівництві цих резонансних проектів, ми готові у Верховній Раді провести комітетські слухання на базі Комітету з питань культури і заслухати інформацію Генеральної прокуратури як за попередній період, так і за нинішній".
"Тим більше, це важливо з огляду на те, що країна давно повинна була б готуватися до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, але поки що, крім рекордних термінів будівництва найдорожчого в світі вертолітного майданчика біля могили Тараса Шевченка, активності влади за іншими напрямами не спостерігається", - сказав він.
Томенко також додав, що сума бюджетних коштів, що виділяються на будівництво цього майданчика, "яка вже давно перевищила 100 мільйонів і всіляко приховується владою, наближається до суми витрат на реконструкцію всього заповідника".
Віце-спікер нагадав, що свого часу ініціював розслідування використання бюджетних коштів при реалізації низки гуманітарних проектів. Так, за його зверненням Рахункова палата та ГоловКРУ надавали інформацію про неефективно використані кошти в 2007-2008 роках під час будівництва Меморіального комплексу пам'яті жертв голодоморів в Україні. У той же час він звернув увагу на те, що, наскільки він поінформований, Генеральна прокуратура ні при попередньому президенті, ні при нинішньому результати розслідувань в суд не передавала. "Жодним з генеральних прокурорів, ні попереднім, до якого, як відомо, нинішня влада ставилася з повагою, ні нинішнім, справи до кінця не розслідувані і не передані до суду", - зазначив політик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас