Новий скандал у Британії: розкрито електронне листування Гордона Брауна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий скандал у Британії: розкрито електронне листування Гордона Брауна

612
Британська поліція почала розслідування витоку електронного листування колишнього прем'єр-міністра країни Гордона Брауна, пише Лента.ру з посиланням на газету The Independent.
За даними видання, об'єктом хакерської атаки могли стати 20 комп'ютерів, на яких зберігалися дані про діяльність Брауна на посаді міністра фінансів. Серед сотень тисяч вкрадених повідомлень було, зокрема, листування з радником і лобістом партії лейбористів Дереком Дрейпером.
Злом імовірно був здійснений на замовлення британської преси. Як вказує The Independent, справою займається команда, яка розслідує прослушку британців журналістами видань, що входять в News International, британське представництво корпорації Руперта Мердока News Corp. При цьому в News International відкинули звинувачення в крадіжці листування Брауна. Скотланд-Ярд відмовився від коментарів.
Поштове листування Дерека Дрейпера вже ставало об'єктом хакерської атаки. В опублікованих у 2008 році листах він називав Брауна «сором'язливим», а через рік листування Дрейпера з радником Брауна Деміеном Макбрайдом стало приводом для відходу останнього у відставку. Політики, зокрема, будували плани з очорнення Консервативної партії. Згодом Браун вибачився за плани свого радника.
У липні 2011 року «Бі-Бі-Сі» заявила про наявність у неї документів, які підтверджують незаконний збір журналістами The Sunday Times і The Sun, що входять в News International, відомостей про Гордона Брауна в 2000 році, коли той також обіймав пост міністра фінансів.
Публічне розслідування прослушки британців журналістами видань, що входять до News International, почалося в липні 2011 року. У його процесі з'явилися відомості про те, що співробітники холдингу займалися також зломом комп'ютерів. У листопаді 2011 року глава News International Джеймс Мердок заявив про можливе закриття The Sun, знаменитого таблоїду корпорації. Гордон Браун був міністром фінансів з 1997 по 2007 рік, а пост прем'єр-міністра обіймав з 2007 по 2010 рік.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас