Німеччина перетворюється в будинок престарілих Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина перетворюється в будинок престарілих Євросоюзу

791
Старіння населення ФРН відбувається швидше, ніж в інших країнах Євросоюзу. Про це повідомляє європейське статистичне агентство Євростат. За даними статистиків, кожен п'ятий німець досяг похилого віку - 65 років. Це вдвічі більше, ніж у 1950 році. При цьому згідно з розрахунками дівчинка, яка народилася в наші дні, проживе в середньому 82 роки і 7 місяців, а хлопчик - до 77 років і 7 місяців. Середній же вік громадян ФРН становить 43,7 року.
У тому, що населення Німеччини так швидко старіє, немає нічого дивного - за статистикою, німці заводять найменше дітей у порівнянні з іншими європейцями, та й одружуються неохоче. Коефіцієнт народжуваності тут становить 1,38 дитини на одну жінку, за 60 років він знизився удвічі. Сьогодні це один з найнижчих показників по Європі. Тому тенденція до старіння в найближчі десятиліття ще більше загостриться, пророкують статистики. "До 2060 року кількість літніх людей старше 65 років по всьому ЄС майже подвоїться, а старше 80 років - потроїться", - йдеться в прогнозі, оприлюдненому в річному звіті Євростату.
Все менше німців пов'язують себе узами шлюбу. Так, в 2009 році по всій країні було зареєстровано лише 4,6 одруження на 1000 жителів. Це значно менше, ніж у середньому по ЄС. У той же час кількість розлучень в Німеччині навпаки перевищує середньоєвропейський показник - у ФРН на 1000 жителів припадає 2,3 розлучення. Про причини цього статистики не говорять.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас