Росіяни не платять штрафи у Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни не платять штрафи у Фінляндії

Нерухомість
786
Завдяки росіянам Фінляндія б'є всі рекорди у туристичній відвідуваності і кількості грошей, які там залишають відпочивальники. Тільки в Петербурзі в 2011 році було видано понад 950 тис. фінських віз. Однак наші співвітчизники відзначилися ще в одному - багато хто з них зарекомендували себе як злісні неплатники штрафів за неправильну парковку.
Подібні штрафи - не рідкість у фінських містах, однак їх оплата повністю залежить від порушника, оскільки можливості стягувати їх примусово не існує. Цією обставиною і користуються безвідповідальні росіяни, стабільно залишаючи 25-30% таких штрафів на своїй совісті, повідомляє Fontanka.fi.
При цьому неоплачені квитанції за неправильну парковку не так впливають на отримання росіянами фінських віз, як штрафи поліції за порушення безпеки дорожнього руху, наприклад за перевищення швидкості.
Інформація про такі порушення завжди передається у відповідні органи і, за словами Тімо Тяйрюсена, секретаря з міжнародних питань МЗС Фінляндії, при наступному рішенні про видачу візи дані про виписаний штраф враховуються в будь-якому випадку - і якщо він оплачений, і якщо ні.
Відзначимо, що росіяни відвідують Фінляндію не тільки з метою відпочинку, але і для придбання нерухомості. Кількість укладених з початку 2011 року угод уже перевищила минулорічні показники. Найпопулярніші у наших співвітчизників райони - Південна Карелія і Південне Саво. Середня ціна дачі на березі водойми становить €140 тис., а якщо будинок не має виходу до берега - €47 тис.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас